Rinkos kainos stabilumo tyrimas taikant Lamberto funkciją - Jankauskienė, Irma; Miliūnas, Tomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Šiame straipsnyje nagrinėsime rinkos kainos stabilumą, kintant rinkos intensyvumo rodikliui ir vėlavimo argumentui. Rinkos kaina aprašoma tiesinę skaliarinę diferencialinę lygtį su vėluojančiu argumentu. Taikysime lygtį atitinkančios transcendentinės charakteristinės lygties šaknų radimo metodą, pagrįstą Lamberto funkcijų panaudojimu. Pateiksime metodo taikymo pavyzdžius.
Keywords: diferencialinė lygtis; vėlavimo argumentas; Lamberto funkcija; rinkos kaina