„Bootstrap" aproksimacija didžiųjų nuokrypių zonose - Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Darbe nagrinėjama nepriklausomų vienodai pasiskirsčiusių atsitiktinių dydžių Xj, j = 1,2,...,n, funkcijos Fn(x) = P(∑j=1n Xj > x) aproksimavimas funkcija Fn(x), apibrėžta lygybe (1) („bootstrap" aproksimacija) didžiųjų nuokrypių zonose. Įrodytas pastarosios ir Edgevvorth aproksimacijų ekvivalentumas.