Binominio medžio privalumai - Leipus, Remigijus; Račkauskas, Alfredas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Binominio medžio privalumai modeliuojant vertybinių popierių kainas atskleisti Coxo, Roso, Rubinsteino darbuose (gerai žinomi CR.R modeliai). Juose, kaip ir daugelyje kitų panašaus pobūdžio darbų, bearbitražės rinkos kriterijai, kaip taisyklė, išreiškiami taikant diskontavimą nerizikingų vertybinių popierių (banko sąskaitos, obligacijos ir pan.) kaina. Toks diskontavimas susilaukia nemažai kritikos. Visų pirma dėl pačių nerizikingų vertybinių popierių egzistavimo. Ypač tai ryšku nagrinėjant besivystančias iš socialistinių laisvasias rinkas.Mūsų darbe nagrinėjamas vertybinių popierių kainų modelis, nedarant jokių prielaidų apie nerizikingų vertybinių popierių egzistavimą rinkoje. Bearbitražės rinkos kriterijus išreiškiamas taikant diskontavimą fiksuoto tų pačių vertybinių popierių portfelio kaina. Pateikiami keli binominiai vertybinių popierių kainų modeliai atitinkantys bearbitražę rinką. Aptariamos tų modelių parametrų įvertinimų schemos.