Apie kai kuriuos įverčius, turint klasterinę imtį - Klimavičius, Gražvydas; Krapavickaitė, Danutė; Plikusas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Darbo tikslas yra ištirti kai kurių parametrų įverčių, kurie gali būti naudojami Lietuvos darbo jėgos tyrime, tikslumą. Tam yra naudojami 1996 m. rugsėjo mėn. atlikto tyrimo duomenys. Iš gyventojų registro yra išrinkta namų ūkių klasterinė imtis su nevienodomis išrinkimo tikimybėmis. Po to nagrinėjama, kaip parametrų įverčių tikslumas priklauso nuo imties poststratifikacijos, gautos panaudojant demografinius duomenis ir valstybinės darbo biržos duomenis apie ten užsiregistravusius bedarbius. Pasirodo, kad imties poststratifikacija pagal amžiaus, lyties ir miesto/kaimo gyventojų grupes žymiai pagerina darbo jėgos, bet ne bedarbių skaičiaus įverčių tikslumą. Tuo tarpu imties poststratifikacija pagal registruotą bedarbystę patikslina bedarbių skaičiaus įverčius