Semiparametrinis modelis diskrečių duomenų klasterizavimui ir jo taikymas medicininiams duomenims - Radavičius, Marijus; Sušinskas, Jurgis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Darbe pasiūlyti Puasono semiparametriniai mišiniai sudaro plačią klasę statistinių modelių, aprašančių diskrečių duomenų klasifikavimo (klasterizacijos) uždavinį. Klasifikavimo taisyklė remiasi maišymo skirstinio neparametrinių maksimalaus tikėtinumo įverčiu. Aptariamos jo savybės ir pateikiama įteratyvi jo apskaičiavimo procedūra, kuri pagrįsta neparametrinių metodų ir EM algoritmo deriniu. Minėta procedūra pritaikyta realiems duomenims: Lietuvos rajonų klasifikavimui pagal 1994 metų naujagimių išsigimimų tikimybę.