Anizotropinių atsitiktinių Gauso laukų stebėjimų klasifikavimo rizika - Šaltytė, Jūratė; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Straipsnyje nagrinėjamas baigtinės dvimatės gardelės vidinių bei ribinių taškų klasifikavimo uždavinys pagal atsitiktinių lokaliai tolydžių Gauso laukų su lokaliai anizotropine kovariacija realizacijas. Išvestos analitinės formulės šiųų taškų klasifikavimo rizikai skaičiuoti pirmos eilės kaimynų schemoje.