Stacionarių Gauso laukų prognozavimo metodų palyginimas - Dučinskas, Kęstutis; Vainilavičius, Žilvinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Gautos stacionarių Gauso laukų stochastinių ir nestochastinių prognozavimo metodų vidutinių kvadratinių prognozavimo klaidų analitinės išraiškos. Atliktas skaitinis prognozavimo metodų palyginimas izotropinės kovariacijos atvejui, naudojant pirmos ir antros eilės kaimynų schemas taisyklingose stačiakampėse gardelėse.