Skaičių iš aritmetinės progresijos daliklių sumos - Stankus, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Pažymėlcime σ(n) skaičiaus n daliklių sumą ir teguD(x; k, l):= ∑ σ(n) ≤ x,  n ≡ l (mod k) 1;  (l, k) = 1,  k ≥ 2. Darbe irodoma, jog bet kuriems sveikiesiems k ≥ 2 ir l, (l, k) = 1, kai x → ∞, galioja asimptotinė lygybė D(x; k, l) = dkx + O (xk exp {-(c log log log x)/log log x) √{1/2 log x log log x}})kurioje c - teigiama konstanta,dk = 1/k ∏p∤k (1-1/p) (1 + ∑j =1 ∞ 1/{1 + p + ... + pj}).