Lokalinės ribinės teoremos multiplikatyvioms funkcijoms pusgrupėse - Skrabutėnas, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Straipsnyje tęsiami aritmetinių funkcijų apibrėžtų specialiame ,,aritmetiniame" pusgrupyje reikšmių pasiskirstymo tyrimai. Įrodyta lokalioji ribinė teorema multiplikatyviosioms funkcijoms, tenkinančioms lokalumo sąlygas pusgrupio pirminių elementų aibėje.