Atsitiktinių atvaizdžių funkcinė ribinė teorema - Manstavičius, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Naudojant adityviąsias funkcijas, apibrėžtas baigtinių aibių atvaizdžių aibėje, modeliuojamas Brown'o judesys. Rastos būtinosios ir pakankamosios sąlygos, kada atitinkama tikimybinių matų seka silpnai konverguoja į Wiener'io matą.