Skirstinių, priklausančių eksponentinei klasei, antros eilės asimptotika diskriminantinėje analizėje - Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Straipsnyje nagrinėjamas skirstinių, priklausančių eksponentinei klasei, diskriminantinės analizės uždavinys. Gautas klasifikavimo rizikos padidėjimo antros eilės asimptotinis skleidinys atvejui, kai naudojame maksimalaus tikėtinumo parametrų įverčius pagal stratifikuotas mokymo imtis.