Stacionaraus Gauso proceso kvadratinės formos pasiskirstymo tankio funkcijos asimptotinis skleidinys didžiųjų nuokrypių Kramero zonoje - Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Darbe gautas kvadratinės formosξn = ∑s,t =1 as,t, Xs ,Xt, kur Xt, t = 1, 2, ... ,stacionarus Gauso procesas ir A = [as,t]t=1,ns=1,n – simetrinė matrica, pasiskirstymo tankio asimptotinis skleidinys didžiųjų nuokrypių Kramero zonoje. Šis rezultatas gautas, remiantis straipsnio autoriaus bendrąja lema 6.1 [1] [2], apjungianti kumulantų ir charakteristinių funkcijų metodus.