Sąlyginių autoregresinių laukų diskriminantinė analizė - Šaltytė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Straipsnyje nagrinėjamas uždavinys apie objektų iš srities D c R2 klasifikavimą pagal sąlyginių Gauso autoregresinių laukų stebėjimus. Pateiktas asimptotinis klaidos tikimybės skleidinys, kuris lyginamas su Monte Karlo metodu gauta klaidos tikimybe.