Bootstrap metodai parenkant diskriminantinės erdvės dimensiją - Jakimauskas, Gintautas; Krikštolaitis, Ričardas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėtas apriorinių tikimybių statistinio vertinimo uždavinys, kai stebėjimai tenkina daugiamačio Gauso mišinio modelį. Tiriamas bootstrap metodo taikymo tikslingumas, parenkant vieną iš dviejų metodų: EM algoritmo taikymą pirminiams duomenims arba projektuotiems į mažesnės dimensijos erdvę.