Apie vienos Šredingerio lygčių sistemos vienalaikį sprogimą - Puriuškis , Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama netiesinių Šredingerio lygčių sistema∂u/∂t= iΔu +i (p/2)|u|p-2|v|α u,∂v/∂t= iΔv +i (α/2)|u|p|v|α -2 v,  t > 0.Gautos sąlygos, kada sprendinys sprogsta.