Apie diskrečiojo Šriodingerio operatoriaus viršutinį spektrą - Astrauskas, Arvydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjama diskrečiojo Šriodingerio operatoriaus baigtinėse srityse ekstremaliųjų tikrinių reikšmių struktūra ekstremaliai retų potencialo pikų atveju. Naudojamas rezolvenčių skleidimo klasteriais metodas.