Kartotinių aibių be tam tikrų komponenčių dažnis - Manstavičius, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Nagrinėjamos atsitiktinės didėjančios kartotinės aibės, neturinčios elementų, kurių svoriai priklauso tam tikram poaibiui. Iš apačios įvertintas tokių kombinatorinių struktūrų dažnis. Palyginami sąlyginiai neigiamų binominių atsitiktinių dydžių bei Poissono dydžių skirstiniai.