Demografinė prognozė: parametrinis metodas - Lapinskas, Remigijus; Verikaitė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Populiacijos prognozei naudojant kohortos komponenčių metodą, būtina žinoti ateities vaisingumo ir mirtingumo funkcijų išraiškas. Šiame darbe pasiūlytos kelios šių funkcijų parametrinės formulės ir ištirta jas nusakančių koeficientų priklausomybė nuo suminio vaisingumo ir, atitinkamai, nuo prognozuojamos gyvenimo trukmės. Taip pat sudarytas Lietuvos suminio vaisingumo 1960–1999 metų ARIMA (1, 1, 0) modelis.