Kalibruoti santykio įvertiniai - Plikusas, Alesandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Straipsnyje pateikiamas kalibruotas dviejų sumų santykio įvertinys. Kalibruoti įvertinai – tai įvertiniai, kuriuose panaudojama papildoma informacija, norint gauti tikslesnius vertinamų parametrų įverčius. Yra žinoma, kad atskirais atvejais kalibruoti įvertiniai sutampa su santykiniais įvertiniais, kurie yra tikslesni (turi mažesnes dispersijas), jei tiriamas kintamasis yra pakankamai gerai koreliuotas su papildomu žinomu kintamuoju. Darbe pateikta siūlomo įvertinio apytikslė dispersija ir tos dispersijos įvertinys.