Išsiskiriančių stebėjimų įtaka daugiamačių Gauso mišinių klasifikavimui - Jakimauskas, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
Nagrinėtas apriorinių tikimybių statistinio įvertinimo uždavinys, kai stebėjimai tenkina daugiamačio Gauso mišinio modelį su išsiskiriančiais stebėjimais. Tiriamas išsiskiriančių stebėjimų įtaka bootstrap metodo taikymui, kuomet yra parenkamas vienas iš dviejų metodų: EM algoritmo taikymas pirminiams duomenims arba projektuotiems į mažesnės dimensijos erdvę.