Apie vieną antros eilės elipsiniu lygčių su dalinėmis išvestinėmis sistemą - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2001)
n-matėje puserdvėje nagrinėjama antros eilės elipsinių n lygčių sistema, priklausanti nuo parametro λ. Įrodytas sprendinio egzistavimas ir vienatis, kai λ ≠ 2.