Nepriklausomų atsitiktinių dydžių sandaugų konvergavimas į logpuasono dėsnį - Lileikytė, Reda; Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Darbe nagrinėjamas serijų sekos nepriklausomų kiekvienoje serijoje atsitiktinių dydžių sandaugų M-silpnas konvergavimas į logpuasono dėsnį. Yra įrodoma teorema su penkiom sąlygom.