Apie trūkiųjų daugiamačių pasiskirstymo funkcijų tolygųjį konvergavimą - Banys, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Nagrinėjama dvimačių pasiskirstymo funkcijų erdvė su tolygiąja metrika. Įrodytas kompaktiškumo kriterijus, kurį galima taikyti nustatant būtinąsias ir pakankamąsias atsitiktinių vektorių sumų konvergavimo sąlygas.