Agregato automatizuotas modeliavimas - Žvironienė, Aušra (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Šiuo metu aktualūs uždaviniai apie sudėtingų sistemų tyrimą ir jų charakteristikų skaičiavimą. Pavyzdžiui, tokia sistema yra Ethernet tinklas. Patirtis rodo, kad tokias sistemas patogiausia aprašinėti agregatais.