Erdvės-laiko duomenų diskriminantinė analizė - Šaltytė-Benth, Jūratė; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Sprendžiamas vidiniai stacionaraus vienmačio atsitiktinio erdvės-laiko Gauso lauko realizacijos priskyrimo vienai iš dviejų populiacijų su skirtingais vidurkiais ir faktorizuotomis kovariacijų matricomis uždavinys. Nežinomi vidurkiai ir bendra dispersija įvertinami pagal laike ir erdvėje koreliuotas mokymo imtis, tariant, kad erdvės-laiko koreliacijų funkcijos yra žinomos. Pateikiamas tikėtinos klasifikavimo klaidos pirmos eilės asimptotinis skleidinys. Asimptotinis klaidos prieaugis įvertinamas ir skaitiškai, naudojant dvi erdvės-laiko separabilias koreliacijų funkcijas.