Kalibruoti santykio įvertiniai, esant daugiamatei papildomai informacijai - Plikusas, Aleksandras; Petrikaitė, Alina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Straipsnyje nagrinėjamas kalibruotas dviejų sumų santykio įvertinys. Kalibruoti įvertiniai paprastai turi mažesnes dispersijas, juos galima taikyti, esant neatsakymams į apklausas. Rasta pasiūlyto įvertinio apytikslė dispersija, kuri vienamačiu atveju palyginta su kai kurių kitų jau žinomų įvertinių dispersijomis. Gauti preliminarūs modeliavimo rezultatai mažai populiacijai.