Vienas parametrinis fertilumo modelis - Lapinskas, Remigijus; Verikaitė, Ramunė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Šiame darbe mes praplėtėme savo ankstesnį netiesinį fertilumo modelį ir pritaikėme jį grupuotiems duomenims. Praplėstą modelį naudojome, bandydami atskirti Europos augančias ir mažėjančias populiacijas. Taip pat nustatėme, kad 2000 metais Lietuvos moterų suminis fertilumas buvo mažesnis nei ankstesnio modelio prognozuojamas.