Daugiamačio pasiskirstymo tankio vertinimas taikant projektavimą - Kavaliauskas, Mindaugas; Rudzkis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Straipsnyje nagrinėjamas daugiamačio pasiskirstymo tankio vertinimo būdas naudojantis vienamačių duomenų projekcijų tankio įverčius. Naudojamas pasiskirstykio parametrizavimas. Autoriai skiria daug dėmesio tankio įvertinimui daugiamačio Gauso skirstinio atveju. Aptariami preliminarūs kompiuterinio modeliavimo rezultatai.