Matematinių gebėjimų taikymų testo užduočių validacija - Kiseliova, Danutė; Kiseliovas, Arkadijus; Donielienė, Ingrida; Kiseliova, Orinta (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Straipsnyje analizuojamos ketvirtų klasių moksleivių baigiamojo matematikos taikymų testo užduočių diagnostinės kokybės charakteristikos: validumas, sunkumas, x2, Gutmano patikimumo koeficientas ir t. t. Testo užduočių vidinė struktūra papildomai nagrinėta alfa faktorinės analizės metodu. Tyrimo imtis — 361 ketvirtokas iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų mokyklų.