Apie Hamiltono–Jakobi lygties sprendinių išraišką neaprėžtos pradinės funkcijos atveju - Gudynas, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Nagrinėjamas Koši uždavinys bendrai Hamiltono–Jacobi lygčiaiut + H(t, x, u, ux) = 0,u(0, x) = φ(x),kai pradinė funkcija φ(x) pusiau tolydi iš apačios ir neaprėžta erdvėje Rn. Iškilaus Hamiltoniano atveju, kai egzistuoja α ≥ 1, a1 , a2 ≻ 0 tokie, kad|Hv(t, x, u, v)|≤ a1t|v|a + a2,visiems (t , x) ∈ ST , u ∈ R, v ∈ Rn, gauta pusiau įgaubto sprendinio išraiška ir įrodyta jo vienatis, kailim inf|x|→+∞ |x|(-(a+1)/a) u(t, x) = 0.