Adityviųjų funkcijų skirstiniai su baigtinėmis atramomis - Šiaulys, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Darbe tiriama, kokią įtaką skirstinių vx(fx(m) < u) koncentracija baigtinėje gardelėje turi stipriai adityviųjų funkcijų šeimos fx reikšmėms pirminiuose skaičiuose. Nagrinėjamos tos stipriai adityviosios funkcijos, kurioms fx(p) ∈ {0, 1} visiems pirminiams skaičiams p.