Parametrų aritmetinės prigimties įtaka Lercho dzeta funkcijai - Ignatavičiūtė, Jolita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Įrodoma diskreti ribinė teorema Lercho dzeta funkcijai su parametrais α = a/b, a ∈ ℤ, b ∈ ℕ, (a, b) = 1, ir λ ∈ ℤ meromorfinių pusplokštumėje σ > 1/2 funkcijų erdvėje. Pateikiami analogiški rezultatai kompleksinėje plokštumoje bei analizinių pusplokštumėje σ > 1/2 funkcijų erdvėje.