Daugianariai, turintys daug šaknų ant apskritimo - Dubickas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Tegul K yra realusis laukas. Įrodome, kad kiekvienas neredukuojamas virš K[z] daugianaris, turintis m šaknų ant apskritimo, kurio centras yra koordinačių pradžios taške, bent viena iš kurių yra reali, gali būti išreikštas kaip g(zm) su tam tikru g(z) ∈ K[z].