Atsitiktininių dydžių sumos serijų schemoje pasiskirstymo funkcijos asimptotiniai skleidiniai didžiųjų nuokrypių zonose - Deltuvienė, Dovilė; Saulis, Leonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Darbas skirtas nepriklausomųjų atsitiktinių dydžių (at.d.) ξ(n)j , j = 1, n su vidurkiais Eξ(n)j = 0 ir dispersijomis σ(n)2j = Eξ(n)2j < ∞ sumos pasiskirstymo funkcijos asimptotinių skleidinių gavimui didžiųjų nuokrypių Kramerio ir laipsninėse Liniko zonose. Rezultatas gautas remiantis L. Saulio bendrąja Lema 1 [4], apjungiant charakteristinių funkcijų ir kumuliantų metodus. Darbas atskiru atveju praplečia at.d. sumavimo rezultatus gautus S.A. Book [7].