Normaliųjų dydžių ekstremumų momentų skaičiuotė - Burauskaitė, Agnė; Aksomaitis, Algimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Nepriklausomų normaliųjų dydžių ekstremumų pradiniai momentai yra išsamiai išnagrineti. Literaturoje [1] galima rasti formules dviejų ir trijų nepriklausomų normaliųjų dydžių su vienodais vidurkiais, bet skirtingomis dispersijomis pradiniams momentams skaičiuoti. Taip pat yra ištirti ribiniai atvejai. Šiame darbe yra ieškoma analogiškų išraiškų priklausomų dydžių atveju. Yra gautos ir įrodytos formulės dviejų priklausomų normaliųjų dydžių ekstremumo vidurkiui, dispersijai ir bet kurios lyginės eilės pradiniams momentams skaičiuoti. Taip pat yra pateikta išraiška trijų priklausomų normaliųjų dydžių ekstremumo vidurkiui apskaičiuoti.