Neatsakymų įtaka Lietuvos keliautojų apklausoje - Radavičius, Marijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Šis taikomasis darbas remiasi Lietuvos turizmo apklausos duomenimis, surinktais Lietuvos Statistikos Departamente. Kadangi apklausoje buvo gana aukštas neatsakymų lygis, tai įvertiniai, kurie į tai neatsižvelgia, gali turėti didelį poslinkį. Darbo tikslas yra pasiūlyti tinkamą metodą  neatsakymų sąlygotam įvertinių  poslinkiui sumažinti bei įvertinti neatsakymų įtakos laipsnį ir pobūdį.