Apie krigingo ir kokrigingo modelių taikymą prognozuojant Kuršių marių duomenis - Krūminienė, Ingrida; Dučinskas, Kęstutis; Garška, Rolandas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Straipsnyje aprašomi nežinomų erdvės duomenų prognozavimo metodai krigingas ir kokrigingas. Taip pat nurodomos sąlygos, kurias reikia įvykdyti norint atlikti prognozę. Siekiant nustatyti, kuris iš metodų yra efektyvesnis, Kuršių marių duomenims buvo pritaikytas kryžminės validacijos metodas. Rezultatai parodė, kad tikslesni prognozės rezultatai gaunami duomenis prognozuojant kokrigingu.