Mažos srities įverčio pavyzdys imtyje iš baigtinės populiacijos - Krapavickaitė, Danutė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Pateikiami metodai, kuriais, panaudojant papildomą informaciją, galima patikslinti įverčius srityse, kuriose turima maža imtis. Jie panaudojami Lietuvos kaimo gyventojų vidutinių pajamų rajonuose vertinimui.