Apie dalinių išvestinių sistemos su kintamais koeficientais sprendinių struktūrą - Jurgaitis, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Darbe ištirta išsigimstanti dalinių išvestinių diferencialinių lygčių sistema. Gautos atskirų sistemos sprendinių šeimų išraiškos apibendrintomis laipsninėmis eilutėmis ir nustatyta šių sprendinių priklausomybė nuo sistemos koeficientų pagrindinės matricos struktūros.