Von Neumanno diagonalinis procesas kaip apibendrintoji Banacho riba ir sąlyginis vidurkis stebimiesiems operatoriams su tolydžiuoju spektru - Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Pateikta sąlyginio vidurkio konstrukcija kaip Banacho apibendrintoji riba stebimiesiems operatoriams su tolydžiuoju spektru. Tokia konstrukcija gali būti naudinga nekomutatyviųjų tikimybių teorijoje ir atsitiktinėje optimizacijoje.