Netolygūs įverčiai diskontavimo ribinėse teoremose - Saulis, Leonas; Deltuvienė, Dovilė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Tegul Sv =∑k=0∞ vk Xk, kur 0 < v < 1 ir Xk, k = 0, 1, 2, . . . .   – nepriklausomi vienodai pasiskirstę atsitiktiniai dydžiai su vidurkiu EX0 = μ < ∞ ir dispersija σ2 = E(X0 - μ)2 < ∞. Darbe nagrinėjama normuoto at. dydžio  Zv = σ -1(1 - v)1/2 (Sv - μ(1 -  v)-1) pasiskirstymo funkcijos Fv(x) aproksimacija normaliuoju dėsniu. Gautas netolygus įvertis, kai at.d. Xk, k = 0, 1, 2, . . . .   momentai tenkina S.N. Bernšteino sąlygą: egzistuoja dydžiai γ ≥ 0 ir K > 0 tokie, kad |E(X0 - μ)s| ≤ (s!)1+γ Ks-2 σ2,  s = 3, 4, . . . , .  Rezultatas gautas kumuliantų metodu.