Vieno kompleksinio atsitiktinio dydžio apibrėžimas - Laurinčikas, Antanas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjamos ribinės teoremos kompleksinėje plokštumoje parabolinių formų dzeta funkcijoms. Apibrėžtas atsitiktinis dydis, kuris atsiranda tiriant tokių teoremų diskretųjį atvejį.