Pieno ūkio planavimo modelis - Skarulskienė, Irma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Pristatomas trejų metų periodo pieno ūkio optimalaus plano sudarymo ir gamybos prognozavimo matematinis modelis, įvertinantis augalininkystės ir galvijininkystės ryšius. Aprašytas modelis leidžia apskaičiuoti augalininkystės ir galvijininkystės gamybos apimtis, ūkio tiesiogines išlaidas, prekinę produkciją. Maksimizuojamam pelnui rasti naudojamas tiesinio programavimo metodas.
Keywords: pieno ūkis; valdymas; planavimas; matematinis modeliavimas; tiesinis programavimas