Apie Hameršteino sistemų identifikavimą - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje nagrinėjamas Hameršteino sistemų laipsniškas dalimis tiesiško netiesiškumo su nežinomais nuožulnumais bei nežinomų slenksčių ir tiesinės dalies, aprašomos skirtumine lygtimi su nežinomais koeficientais, junginys. Parodyta, kad pertvarkius įėjimo signalo stebėjimus pagal didėjančias ju reikšmes, galima išskirti vidurinę stebėjimų dalį, atitinkančią nestebimo tarpinio signalo stebėjimus. Pasiūlytas pilno tarpinio signalo atstatymo būdas pagal įėjimo signalo vidurinės dalies ir atitinkamus išėjimo signalo stebėjimus. Nežinomų tiesinės Hameršteino sistemos dalies koeficientų ir dalimis tiesiško netiesiškumo parametrų bei slenksčių įverčiai gaunami mažiausiųjų kvadratų metodo algoritmais, apdorojant stebimų pertvarkytų įėjimo, išėjimo bei atkurto tarpinio signalų duomenis. Pateikti modeliavimo rezultatai.