Amperometrinių mikrobiojutiklių masyvo modeliavimas - Ivanauskas, Feliksas; Baronas, Romas; Kulys, Juozas; Sapagovas, Mifodijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje pateikiamas amperometrinių biojutiklių, sudarytų fermento mikroreaktorių masyvo pagrindu, matematinis modelis dvimatėje erdvėje. Modelio pagrindas – difuzijos lygtys su netiesiniu nariu, aprašančiu fermento reakcijos Michaelio–Menteno kinetiką. Suformuluotas uždavinys sprendžiamas baigtinių skirtumų metodu. Kompiuterinis modeliavimas panaudotas fermento mikroreaktorių geometrijos įtakai biojutiklio atsakui ištirti.
Keywords: reakcija-difuzija; matematinis modeliavimas; biojutiklis; mikroreaktorius