Vienas stochastinių ekstremumų taikomasis modelis - Borisevič, Jelena; Aksomaitis, Algimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje pateikiamas stochastinių minimumų modelio taikymo telekomunikacijose galimybės. Ištirtas minimalaus vėlavimo skirstinys, kai operatorių skaičius yra atsitiktinis skaičius.