Mobilios žemės ūkio technikos mechaninio valdymo įtaisų virpėjimo proceso matematinis modeliavimas - Bartaševičius, Algimantas; Ilgakojis, Petras; Merkevičius, Stanislovas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje analizuojami cilindrinių vamzdžių ir iš jų sudarytų stačiakampių rėmų skersiniai virpėjimai ir jų dažnių skaičiavimo metodika. Šių virpėjimų matematiniam modeliui sudaryti naudojama momentinė cilindrinių vamzdžių teorija ir tamprumo teorijos pagrindinės lygtys. Išnagrinėti vienasluoksnių ir dvisluoksnių storasienių ir plonasienių vamzdžių skersiniai virpėjimai, sudarytos diferencialinės dalinėmis išvestinėmis lygtys virpėjimams aprašyti. Panaudojus šioms lygtims apytikslį sprendimo metodą yra gautos paprastos ir praktiškos išraiškos savųjų virpėjimų dažniams skaičiuoti. Yra palygintos vienasluoksnių ir dvisluoksnių vamzdžių ir iš jų sudarytų stačiakampių rėmų savųjų skersinių virpėjimų dažnių reikšmės.