Dviejų žinių bazių vidinių ir situacinių skirtumų nustatymas - Paliulionienė, Laima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Žinių bazių palyginimo uždavinys iškyla įvairiose dalykinėse srityse, kai analizuojami skirtumai tarp įvairių autorių sukurtų tos pačios paskirties žinių bazių arba skirtumai tarp įvairių žinių bazių versijų, atsiradusių dėl jų pakeitimų. Straipsnio tikslas yra pateikti žinių bazių automatizuoto palyginimo metodą, naudojantj tiesioginį išvedimą su modelių generavimu, bei pasiūlyti šio metodo realizavimo būdą. Eksperimentams pasiūlyta naudoti ekspertinių sistemų kūrimo paketą Jess, jo kalba modeliuojant žinių vaizdavimo formalizmo F-logikos konstrukcijas.
Keywords: žinių vaizdavimas; išvedimas žinių bazėse; modelių generavimas; žinių bazių palyginimas