Duomenų gavybos procesas apgavystės atvejams nustatyti mobilaus ryšio bendrovėse - Mamčenko, Jelena; Kulvietienė, Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje nagrinėjamas duomenų gavybos technologijų taikymas telekomunikacinėje bendrovėje, apgavystės atvejų nustatymas ankstyvoje stadijoje, panaudojant klasterizacijos metodą. Pateikiami pagrindiniai duomenų gavybos elementai: galimybė palaikyti didelius duomenų kiekius, tinkami metodai ir algoritmai, analizuojamos srities tinkamumas bei problemos sprendimo būdai.