Programinės įrangos vertimo specifika ir dalinis automatizavimas - Laucius, Rimgaudas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnyje nagrinėjama programinės įrangos vertimo specifika bei dalinio jos vertimo automatizavimo priemonių galimybės ir su tuo susijusios problemos. Remiantis statistine verčiamo teksto analize, įvertinamas dažnai pasikartojančių frazių vertimo priemonių taikymo naudingumas.